logo
home
headerall

Geschiedenis

De stichting Ookfijn & Co is opgericht in januari 2007, door Marca van den Eijnden en Dieter Gaedcke. Marca van den Eijnden had al eerder, met succes, verschillende projecten en stichtingen, opgestart en beheerd voor mensen met een beperking. Stichting Hein van den Eijnden, stichting Vrijdagsoos en de site Ookjij.nl om een paar te noemen.

Marca's zoon Hein staat aan het begin van deze stichting. De droom van Hein om acteur te worden gaf Marca het idee om een Theatergroep te beginnen voor mensen met een beperking. Samen met regisseuse Tine Collet is de theatergroep Ookfijn in 2006 te Groningen van start gegaan. In het begin zat de groep in het stadspark, in het gebouw van de scouting; later ging de groep naar het Prinsentheater, waar ze nog steeds zitten.

Vanuit die theatergroep is het idee ontstaan om ook voor andere kunst disciplines dagbesteding aan te gaan bieden aan mensen met een beperking en daarvoor werd de stichting Ookfijn in het leven geroepen.

Een grote klap kwam voor de stichting toen in 2008 Marca overleed. Het gemis van haar was ook erg groot. Haar man en mede oprichter van de stichting, Dieter Gaedcke, heeft de Stichting in haar geest voort gezet.

Op dit moment geeft de stichting dagbesteding in drie disciplines.

Te weten Media; Clownerie en Theater.